Топ 10 на уникалните розови плажове по света

1. Pink Beach, Harbor Island – Бахамски острови

Топ 10 на чудните розови плажове по света
Harbour Island е административен район на Бахамските острови в Атлантическия океан. Той е известен със своите три мили от розов пясък – може би най-известният от всички розови плажове по света. Плажната ивица е покрита с пясък на перфектно розов цвят, което се дължи на черупките на фораминифери, присъстващи тук в изобилие.

2. Bonaire Pink Beach – Dutch Island Caribbean

Бонер в Карибско море е остров в подветрената страна на Антили, който заедно с Аруба и Кюрасао, формулират ABC острови в Южна Америка. Един от най-красивите острови в света с розов пясък. Бонер е част от неговите перспективи. Плажът е покрит с красиво тонирани песъчинки, получава своята сянка от прахообразните черупки на милиони ярко розово фораминифери. Той е чудесно място за водни спортове.

3. Tangsi Beach of Lombok – Индонезия

Lombok е индонезийски остров в West, който е част от малките Зондски острови. Неговият Tangsi Beach, или Pink Beach, го отличава от повечето други плажове в света. Розовият цвят се получава от фракциите на кораловите рифове. Той е на отдалечено място и е малко пренаселено, отколкото от останалите розови плажове в света, но предлага умопомрачаваща панорама.

4. Balos Lagoon Beach на остров Крит – Гърция

В необитаемите гръцки острови на Gramvousa, които са край бреговете на остров Крит, се намира лагуната Balos, между острова и брега на остров Крит. Този лагуна е облицована с плаж по протежение на плитки и топли води, които предлагат най-ефирния хоризонт. Части от плажа са в розов цвят, които се образуват в резултат на милиони натрошени черупки. Плажът има скали, които се свързват към лагуната.

5. Розови Плажове на Барбуда – Карибско море

Барбуда се намира между Карибско море и Атлантическия океан. Западния бряг на Барбуда е един непрекъснат участък от плаж, с красив розов пясък, в югозападната част е най-забележителният плаж. Това е рядка и широка плажна ивица, покрита с изблици на фините черупки с оттенък, тъкани с бели пясъчни петна.

6. Pink Beach of Great Santa Cruz Island – Филипини

Островът Санта Круз е малък остров в Замбоанга във Филипините. Той е известен със своят розов плаж от коралов пясък. Един от най-редките розови плажове в света. Този розов плаж достига цвета си от раздробената червена тръба от органите на коралите.

7. Horseshoe Bay Beach – Bermuda

Bermuda е британска отвъдморска територия в Северния Атлантически океан, край бреговете на Северна Америка. В него има няколко зашеметяващи острова, най-известният от тях е Horseshoe Bay Beach. Това е дълъг полумесец на бебешко розов пясък, защото парчетата от корали и раковини са изхвърлени на брега от вълните. Вълните помитат пясъка заедно с тюркоазените води на океана, и е отлично място за разходка.

8. Pink Beach, Komodo – Индонезия

Комодо е един от 17 508 острови, които заедно съставляват Индонезия, и е част от известния Национален парк Комодо. Освен че е известен по целия свят като местообитание на най-големия гущер в света, т.е. дракона Комодо, той има отсечка от мек пясък с вълшебен розов оттенък. Островът е осеян със стръмни скали, а водата има кристална чистота.

9. Spiaggia Rosa of Budelli, Sardinia – Италия

Италианският остров Будели е в архипелага на Мадалена в северната част на Сардиния. Най-известният от неговите плажове е забележителния Spiaggia Rosa, което буквално означава розов плаж. Той е един от най-живописните розови плажове в света. Foraminifera и други морски микроорганизми, които са смлени от вълни са разпръснати по плажа, има фини песъчинки на розов оттенък и в околните гранитни скали.

10. Elafonisi Beach, Крит – Гърция

Elafonisi е гръцки остров в южната част на средиземноморския остров Крит. Той е част от Крит – административно, и е един от най-скрити острови в света по отношение на красота. В някои части на годината, е възможно да се ходи до Elafonisi през плитката вода, която е облицована с прекрасен плаж, покрит с розов пясък, който прави голяма детска площадка. Някои части на плажа са скалисти.

Tagged , , ,