На гости на зоопарка в Атина

Attica Zoological Park е приета за пълноправен член на асоциацията през 2004 год. Паркът работи всеки ден от 9:00 часа сутринта до залез. Входната такса за възрастни е 14 евро, а за деца от 3 до 12 години – 10 евро. За децата под 3-годишна възраст входът е безплатен.

Зоологическата градина в Атика

Гръцката столица Атина е красив европейски град. Интересен факт е, че тя не разполага със зоологическа градина до 2000 год. Това се променя, след като французинът Жан-Жак Лесур живее в Гърция в продължение на три десетилетия и решава, че Атина заслужава да разполага със зоопарк. Така Attica Zoological

Още от самото начало на съществуването си обектът кандидатства за членство в EAZA (Европейската асоциация на зоологическите градини и аквариуми), като нейната цел е да получи признание и да отговаря на международно стандарти за зоологическа институция.

Въпреки че първоначално е просто парк за птици – обитавана от 1100 птици от 300 различни видове, тя постепенно се превръща в редовна зоологическа градина с видове, представляващи бозайници, влечуги и птици.

Зоологическата градина непрестанно се разширява и се сдобива с нови видове животни. През 2001 год. е добавен сектор, наречен Светът на влечугите. Представители на гръцката фауна са докарани през 2002 год. Зоопаркът се обогатява и с животни от африканската савана през 2003 год. През 2004 год. е прибавен и големия раздел котки и се разширява разнообразието от африканската савана. През 2005 г. е открита и т. нар. “Гора на маймуните”. През 2010 година зоопаркът се сдобива и с представители на впечатляващите бели носорози.

Тези допълнения непрестанно увеличават популярността на зоологическата градина, особено заради това, че те са в съответствие със съвременните принципи за отглеждане на животни в изкуствени пространства.

Резултат с изображение за Attica Zoological Park

През 2010 год. възниква идеята за отваряне на делфинариум в рамките на зоопаркът. Това решение предизвиква спорове. Делфинариумът е отворен през същата година, като зоологическата градина има доводи, че това действие всъщност е в полза на делфините. Зелената партия обаче не е на това мнение. През април 2011 г. е въведена временна заповед, издадена от съда в Атина, забраняваща работата на делфинариума. През август същата година той отново отваря врати.

Attica Zoological Park покрива обща площ oт 20 хектара и е дом на повече от 2000 животни от 350 различни вида, като и притежава една от петте най-големи колекции на птици в света. Многообразието от птици, които се отглеждат там, включва 250 вида, от които 29 са застрашени или критично застрашени.

При посещение на зоопарка от група с повече от 25 души цената е по 10 евро за всеки от тях. Таксата за деца от детска градина или от начално училище е 7 евро, а за ученици от основни училища и гимназии – 8 евро. Входът за пенсионери (над 65 години) струва 10 евро. Лица с увреждания могат да посещават зоологическата градина безплатно.

Зоологическата градина в Атика има обща площ 200 га и съсържа повече от 2000 животни от  350 различни вида. Отвори през 2000 година както Градина за птици. Колекцията от птици е трета по големина в света (1100 птици от 300 различни вида). След това зоологическата градина придоби редки животни от Гърция и цял ​​свят. Впечатляваща колекция от влечуги, маймуни, котки, бели носорози и пустинни животни – камили, магарета и т.н. Има в зоологическа градина и делфинариум, който се обитава от четири делфини и два морски лъва. Ежедневно се провеждат представления с делфините.

В близост до зоопарка се намира Търговски център – McArthurGlen 

Свързано изображение

Свързано изображение

Това е цял град с живописнит улици, фонтани, ресторанти, кафенета, детски площадки и много бляскави магазини, предлагащи дрехи и обувки на известни дизайнерски марки с отстъпки до 70%. 

Тук са представени такива производители като Roberto Cavalli, Versace, Trussardi, Ralph Lauren, Hugo Boss, Carlo Pazoloni, Replay, Diesel и много други.

Tagged , ,