Кои са най-скъпите острови в Гърция

Гръцките острови са много на брой и често е трудно да изберете кой от тях да посетите.

Независимо дали харесвате спокойната лятна почивка на плажа, или предпочитате да практикувате водни и плажни спортове, гръцките острови няма да ви разочароват. Показваме ви топ 10 на най-скъпите острова в Гърция:

10. Милос
Милос е изключително цветен и колоритен остров. Той е известен с невероятно красивия вулканичен пейзаж, искрящите бели скали, подводни пещери и тесни дълги заливчета.
9. Скиатос
Прекрасните девствени плажове на Скиатос са обградени от борови гори. Островът предлага изобилие от плажове и маслинови дървета. До него се достига с ферибот от град Волос.
8. Наксос
Наксос е най-плодородният остров от Цикладите. На него се произвеждат лимони, маслини, домати, сирене, вино, ликьор и др. Той е пълен с исторически руини и е перфектно място за почивка и релакс.
7. Кефалония
На остров Кефалония се намират някои от най-известните плажове в света. Той е най-големият остров Йонийско море. Пещерата Мелисани е най-популярното място сред туристите.
6. Закинтос
Освен че е един от най-красивите острови в Гърция, Закинтос предлага и редица атракции за туристите. Особено популярно е гмуркането, както и редица плажни спортове. Нощният живот на Закинтос също е доста динамичен. Той е предпочитано място за почивка от малки и големи.
5. Родос
На върха на остров Родос се намира Венецианският замък, който открива изглед към красив залив и кристално чисти води.
4. Корфу
Един от най-големите и най-популярни острови, който има впечатляваща природа и плажове на световно ниво. Курортите на Корфу са едни от най-луксозните в света.
 
3. Крит
Най-големият остров в Гърция предлага повече от 10 райски кътчета, които си струва да се видят. Едно от тях е популярният луксозен курорт Елунда.
2. Миконос
Известен с нощния си живот, Миконос е популярно място за почивка сред туристите със своите 5-звездни невероятни курорти и хотели.
1. Санторини
Най-популярното място в света, на което можете да се насладите на красиви залези, приказни хотели и райски плажове. Санторини е прочут по цял свят като един от най-впечатляващите острови, резултат от дейността на угаснал някога вулкан.
Tagged , , ,