Милос: Най-еротичният остров на Егейското море…

Милос – островът на Венера Милоска. Пети по големина сред Цикладите, Милос е един от най-красивите гръцки острови. 

Във вулканичната земя на Милос е открита богинята на любовта, която днес украсява Лувъра в Париж. Точно, както богинята Афродита, така и островът Милос се характеризират с еротичност и неописуема красота. Идилични пейзажи безбройни бленувани плажни ивици и живописни селища съчетават един впечатлителен пейзаж, който не трябва да липсва от списъка на никого.

Първата картина, която вижда някой, когато корабът се доближава е Адамандос, главното пристанище на острова. Тук ще се разхождаш по живописните цикладски сокаци със снежнобелите къщички и цъфналите дворове. Вечерта отново ще се намериш тук след като е място за среща, когато става въпрос за нощни развлечения на острова. Още една изненада, която ти е приготвил островът са топлите извори. Изворът Лакос на Адамандос се намира вътре в пещера и е всепризнат, като минерален извор за балнеопроцедури с лечебни свойства – балнеопроцедурите започват от средата на Юли до средата на Октомври.

Μήλος – Φυροπόταμος: Στα 5 χωριά σε νησιά της Ελλάδας που κλέβουν τις  εντυπώσεις! - Μηλέικα Νέα: Ειδήσεις για τη Μήλο

Най-впечатляващия залез на слънцето ще го изживееш в столицата на острова Плака, която е построена през 1800 г. от древните камъни на крепостта й. Качи се до нейните руини и се наслади, без да бързаш, на панорамата, която предлага дворът на Панагия Таласитра (Богородицата на Морето).

С гледка към залива на Адамандас  небето ще се напълни хиляди цветове, когато слънцето ще почне да се губи отново в една от летните вечери.

Допълнително, освен ресторантите и кафенетата тук ща намериш и Археологическия Музей на Милос, където се намира впечатлителната статуя на Афродита (копие на оригинала намиращ се в Лувърския музей).

Μύλος του Μπόνη – Το Σπίτι της Λένας - e-mykonos - Portal of Mykonos Island

Milos - Trésor Hotels & Resorts

Една от най-значителните забележителности са Катакомбите на Милос, поставени в селото Трипити, на един отвесен склон. Катакомбите са уникални, по отношение на техния размер в Гърция и едни от най-забележителните заедно с тези в Рим и Светите Места, поставени на световно ниво.

Става въпрос за един археологичен обект с гробове, които датират от 1-ви до 5-ти век пр. Хр., който е открит от незаконни иманяри и стана известен на широката общественост след тяхното арестуване през 1840 г. Катакомбите са три на брой и заедно с петте коридора и една погребална зала представляват  една (дедалическа) оплетена система с обща дължина  185 метра, която осветена по невероятен начин.

Плажни ивици, които надхвърлят всяка фантазия.

Милос има общо около 70 плажни ивици – някои, от които се характеризират, като най-хубавите на Средиземното Море.

Пейзажи девствени, където си мислиш, че се намираш на луната, пещери и убежища на пирати и кристални води, които отразяват огледално летни мечти. Сигурно си заслужава да направиш една обиколка на острова с някоя яхта или канута, които тръгват ежедневно от пристанището на Адамандас за да се възхитиш от чаровните пейзажи и пещери, както и на други неща и да се гмуркаш във крайбрежия, които са достъпни само по море. Най-известните са Клефтико (Хайдушко) с впечатляващите сивобели скали, запазена марка на острова, както и Аркудес (Мечките), Сикя (Смокинята) и Ангатя (Тръните).