Wizz Air обяви цени от 28.99 лв. до Гърция

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, съобщи, че всички български граждани вече могат да пътуват до Испания от София и Варна без ограничения.

Считано от 21 юни 2021 г. България е в зеления списък на Испания и бе отменено изискването за представяне на каквито и да е диагностични тестове за COVID-19, сертификати за извършена ваксинация или документи за преболедуване на вируса за пристигащите от България. Всичко, което трябва да направите, е 48 часа преди полета да попълните официалния формуляр за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: https://spth.gob.es/, както и получаването на QR код след попълването му.

В допълнение рестрикциите за пътуване до Гърция също бяха облекчени и пътуващите от България до южната ни съседка сега могат да влизат и само с отрицателен бърз (антигенен) тест (до 48 часа), като изискванията за сертификат за вакцианция, отрицателен PCR или антигенен тест вече важат само за лица над 12 г.

Желаещите да пътуват до пленителна Испания или гореща Гърция могат да избират между разнообразието от дестинации в софийската мрежа на Wizz Air: Аликанте, Валенсия, Малага, Миконос, Закинтос, Санторини, Корфу, Крит или Родос, които са идеални за морска лятна ваканция, и Барселона и Мадрид, които са чудесен избор, ако обичате културните забележителности и искате да се потопите в испанския дух и ритми. Wizz Air предлага удобни полети до Барселона и от морската столица на България – Варна.

При връщане обаче ще трябва да представите сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди полета, или отрицателен бърз антигенен тест до 48 часа преди полета, за да се избегне задължителната карантина. Билети за испанските и гръцките полети на Wizz Air могат да бъдат резервирани на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията.

Испанските и гръцките полети на Wizz Air от България:

МАРШРУТ ДНИ ЦЕНИ*
СОФИЯ – АЛИКАНТЕ Четвъртък, неделя 34.99 евро / 68.99 лв.
СОФИЯ – БАРСЕЛОНА Вторник, събота 22.99 евро / 44.99 лв.
СОФИЯ – ВАЛЕНСИЯ Вторник, събота 44.99 евро / 87.99 лв.
СОФИЯ – МАДРИД Понеделник, петък 29.99 евро / 58.99 лв.
СОФИЯ – МАЛАГА Понеделник, петък 24.99 евро / 48.99 лв.
ВАРНА – БАРСЕЛОНА Вторник, събота 39.99 евро / 77.99 лв.
СОФИЯ – КРИТ Сряда, неделя 19.99 евро / 38.99 лв.
СОФИЯ – ЗАКИНТОС Четвъртък, неделя 19.99 евро / 38.99 лв.
СОФИЯ – КОРФУ Сряда, неделя 19.99 евро / 38.99 лв.
СОФИЯ – МИКОНОС Вторник, четвъртък, неделя 14.99 евро / 28.99 лв.
СОФИЯ – РОДОС Вторник, събота 29.99 евро / 58.99 лв.
СОФИЯ – САНТОРИНИ Понеденик, петък 39.99 евро / 77.99 лв.

Когато и да решат пътниците да посетят Испания или Гърция, Wizz Air любезно им напомня да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пасажерите и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

Tagged , ,