Гръцки депутат: Време е за рейсове през „Маказа”

Автобуси да преминават през ГКПП „Маказа“. За това призова гръцкият депутат Еврипидис Стилианидис на среща в Комотини с българския си колега Петя Михалевска.

Според прессъобщение на гръцкия народния представител „срещата е протекла в емоционална атмосфера“, защото той е бил близък приятел с покойния баща и бивш зам.-министър на регионалното развитие Димчо Михалевски.

„Димчо Михалевски беше близък приятел и сътрудник на тогавашния министър-председател на България и настоящ председател на Групата на социалистите в Европейския парламент Сергей Станишев, предаде 24rodopi.

Когато възникваха проблеми, премиерите на двете държави се справяха успешно с тях. Така те насърчиха развитието на двустранни икономически отношения, преговорите за енергийно сътрудничество, укрепването на взаимните инвестиции и най -вече подписването и експлоатацията на 5 гранични пункта или гари с вертикалната ос Комотини-Нимфея-Кърджали като основен проект“, посочва гръцкият депутат, цитиран от медии в южната ни съседка.

„Ще разработваме съвместно инициативи, като откриването на „Нимфея“ и за автобуси, целевите екскурзии на туристически групи в Родопи и Тракия, сътрудничеството между университетите и побратимяването между културни асоциации или камари“, добавя Еврипидис Стилианидис.